Roséglögg

Kära jistanes, vilken god glögg det verkar bli här på spisen!
Jag önskar att jag kunde fota den, så att ni fick en uppfattning, men jag försökte, och det liknade inte någonting vettigt med kryddorna liksom flytandes på ytan. Ni får föreställa er hur jag står och rör i grytan med tindrande ögon istället, och hur dofterna sprider sig i huset... Jag blev inspirerad av Per Morbergs roséglögg, och så här blev mitt recept:

1 liter tranbärsjuice
1 dl honung
1 dl råsocker
1/2 vaniljstång
1 påse glöggkryddor
saften av 1/2 citron....
...sjudes tillsammans tills socker och honung har löst sig. Sedan tjoffar man i:
1 bit rå ingefära (ca 1x2 cm)
och ställer alltihop svalt över natten.

Dag 2:
Sila glöggen från kryddor osv, och häll på en flaska rosévin eller två.

Pynta flaskor, så att alla verkligen ser att det är du som gjort glöggen.

Klart.

RSS 2.0