Vinglas med flipflop

Här hemma håller vi inte fast vid sommaren genom sorgligt avdankade grillkvällar eller torkade blomster. Nej, här motar vi hösten på grind genom att självklart utrusta våra vinglas med flip-flops. Ett måste för varje streber och hipster. Och så praktiskt sedan! Aldrig mer behöver du mötas av värdens eller värdinnans ihopsnörpta blickar när du glömmer att använda de framställda glasunderläggen - ve och fasa! Nej, nu kan du lugnt luta dig tillbaka, viss om att dina vinglas inte är de skyldiga om det blir ringar på bordet - du har ju alltid ditt glasunderlägg med dig!
Dessutom ryktas det om att flip-flops för vinglasen kommer att bli årets julklapp. Så passa på att vara först med det senaste. Här kommer mönstret.
Du behöver:
Garn, tjockare bomullsgarn eller dubbel tråd av tunnare, vanligt "virkegarn"
Virknål 3,5
Nål att fästa ändarna med
Så här gör du:
Varv 1) Virka 6 fm i en magisk ring
Varv 2-7) Öka med 6 maskor i varje varv, jämnt fördelat över maskorna. Ex blir varv 2: 2 fm i varje maska, varv 3: 1 fm och 2 fm i samma maska x6. Efter varv 7 ska du vara uppe i 42 maskor. Blir du osäker, kolla upp mina andra mönster på den här sortens rundel, så förstår du snart principen.
Fäst sedan trådarna
Nu virkar du en kedja med 34 luftmaskor. Fäst den genom sy fast mitten av kedjan på "sulans" topp. Sedan fäster du ändarna i sidorna av sulan, så att det blir som en spets/triangelform. Prova gärna så att det passar foten på ditt vinglas. Flip-flopen ska ju sitta ordentligt, utan att halka av.
Se där. Sommar i mini-format.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0