Virka in en tvål

Nej, nu behöver jag tänka på någonting annat för en stund. Någonting roligt, någonting givande. Alltså virkar vi in en tvål. Så klart. Någon klok sade en gång till mig att sorgen är randig. Precis så är det. Min invirkade tvål är också randig. Så det passar ju bra.
 
 
Jag gillar det skrubbiga och löddriga det blir av den här tvål-tvättlappsgrejen (som jag inte själv kommit på idén till, det verkar vara ganska så populärt att virka in tvålar nu för tiden)! Jag gillar också att ull är antibakteriellt och tovar sig och krymper tillsammans med tvålen när man använder den. Ullgarn är alltså ett måste! Sedan kan man ju göra som jag, och inte kolla upp garnet så noga innan. Eller så är man noga med färgbeständigheten hos garnet man väljer, och slipper grå-vita strimmor i badkaret. 
 
Mönster att anpassa efter egen tvål

* Lägg upp luftmaskor som passar bredden på din tvål. I mitt fall blev det 31 stycken (jag vände med en luftmaska), tänk på att arbetet drar ihop sig lite när det blir större. Virka sedan fasta maskor i bakre maskbågen hela tiden, för en randig struktur (skrubbar bra - nu ska sommarbrännan bort och höstblekheten fram!). Vänd alltid arbetet med en luftmaska.
 
* När arbetet är så långt att det precis når runt tvålen, då virkar du ihop kortändarna med fasta maskor på tvålens baksida. Det är bra om du får stretcha ut arbetet lite för att få ihop det, då sitter det bättre runt tvålen sedan när den är blöt. 
 
* När du har virkat ihop arbetet runt tvålen, så måste vi virka in tvålens kortändar också. Det gör vi genom att virka fasta maskor i botten av öppningen till tvålens kortända. Sedan virkar du fasta maskor (vänd med en lm) ända tills du når toppen av hålet för tvålens kortända. Virka ihop din "snutt" med toppen med hjälp av fasta maskor. Klipp av tråden, sy sedan igen de återstående små gliporna i sidorna. Gör likadant på andra sidan. 
 
Klart. 
 
P.s. Bilderna är tagna med hjälp av min nya leksak; appen Toon Camera. Jag trivs bra som seriefigur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0